Helmien hoito-opas

Kauneutta joka kestää – opas helmien hoitoon

Olette tehneet hyvän valinnan hankkiessanne laadukkaan Pirami Pearls® -korun. Haluamme tässä antaa muutamia neuvoja, joiden avulla helmenne säilyvät kauniina ja hohtavina myös tulevina vuosina.

Kemikaalit

Helmiä tulee varjella kosmetiikalta ja muilta kemikaaleilta, sillä ne saattavat muuttaa helmien väriä tai himmentää niitä. Kemikaalit voivat myös heikentää helmikorujen liimakiinnitystä tai jopa irrottaa helmiä. Helmet olisi siksi hyvä pukea päälle vasta ehostuksen ja kampauksen viimeistelyn jälkeen. Mikäli helmet varovaisuudesta huolimatta altistuvat epäpuhtauksille, ne tulisi pyyhkiä pehmeällä kankaalla huolellisesti puhtaaksi.

Kuumuus

Myös kuumuus on haitallista helmille, sillä voimakas lämpö voi vahingoittaa helmen hohtoa ja heikentää helmikorujen liimakiinnitystä. Helmet kannattaa tämän vuoksi ottaa pois ennen auringonottoa tai ennen suihkuun ja saunaan menoa.

Kuivuus

Helmet sisältävät luonnostaan jonkin verran kosteutta ja liiallinen kuivuus vahingoittaa niiden hohtoa. Tämän vuoksi helmiä tulee varjella kuivumiselta, eikä niitä tulisi jatkuvasti säilyttää ilmatiiviissä rasiassa tai kosteutta imevissä kankaissa kuten puuvillapusseissa. Yksi parhaista tavoista huoltaa helmiä onkin käyttää niitä mahdollisimman usein. Tällöin helmet hengittävät ja saavat kosteutta kantajansa iholta.

Naarmuuntuminen

Terävät ja kovat esineet saattavat naarmuttaa helmiä, sillä niiden pinta on suhteellisen pehmeää ainetta. Helmikoruja ei siksi tulisi säilyttää sellaisenaan samassa rasiassa muiden korujen kanssa. Pehmeä kangas, kuten silkki, suojaa helmiä hyvin.

Puhdistus

Helmet voi pestä muutaman kerran vuodessa kädenlämpöisellä, erittäin miedolla saippualiuoksella tai erityisellä helmienpesunesteellä. Helminauhan helmien väliin kertynyttä likaa voi harjata kevyesti pehmeällä harjalla. Pesun jälkeen helmet tulisi huuhtoa huolellisesti ja kuivata pehmeällä kankaalla.

Huoltaminen

Helmilanka heikkenee käytössä ajan mittaan ja saattaa lopulta katketa. Sidottujen helminauhojen solmut kannattaa tämän vuoksi solmia uudelleen säännöllisin välein. Useimmat kultasepänliikkeet suorittavat nauhojen uudelleensolmintaa.
 


 

Pirami Oy on toiminut jo vuodesta 1979 lähtien arvostettuna helmituotteiden maahantuojana, valmistajana ja tukkuliikkeenä. Pitkäaikaisen asiantuntemuksen ja erikoistumisen ansiosta helmemme ovat aina laadukkain valinta.

Pirami Oy
www.pirami.fi